De uitvinder

Algemene Informatie

  

Helende muziektechnieken van Shad Diamond, een muziek componist en wetenschapper, die veel onderzoek heeft gedaan naar unieke technieken en hulpmiddelen om de vele verschillende resonerende geluiden van kristallen in frequenties en tonen samen te brengen met de door hem gecomponeerde muziek. Het resultaat is unieke helende muziek in vele toepassings-gebieden. Shad heeft 14 jaren onderzoek, ontwikkelen technieken en componeren van muziek achter zich. 18 CD’s zijn gereed waarvan 2 in een dubbele editie. De frequenties van zijn CD’s werken in op Lichaam, Geest en Ziel d.m.v. de door hem ontwikkelde Superquantum Tones en de Quantum Sensory Experiences. Zijn muziek is uniek en door God gegeven.

 

Dit is meer dan gewoon muziek. Eerst wist ik niet wat ik zou gaan zeggen in mijn review van deze muziek. Ik wist niet eens hoe ik het moest omschrijven.. Wat Shad Diamond heeft gecreëerd is een nieuwe dimensie die de luisteraar toestaat daar binnen te treden door middel van geluid en het vervolgens te beleven. Toen ik voor het eerst de CD afspeelde was ik druk in de weer op mijn kantoor. Na ongeveer 10 minuten kreeg ik een opmerkelijke drang om te stoppen met alles wat ik op dat moment aan het doen was en stil voor de luidsprekers te gaan zitten.

 

Wat ik voelde kan alleen beschreven worden als een kracht die je optrekt in een andere dimensie. Deze muziek is geproduceerd met de aanmerkelijke geluiden van resonerende kristallen en vertegenwoordigt het belangrijkste deel van iedere sonoriteit. Iedere toon is apart geanalyseerd in termen van de psycho-energetica. En iedere keer wanneer ik de CD opnieuw beluisterde, ervoer ik weer andere verborgen emoties. De eerste keer bezorgde mij een diepe gelukzaligheid, de tweede keer ervoer ik als een reis door mijn brein. Tijdens deze reis liet ik vele negatieve gevoelens los van angst, hebzucht en jaloezie. En tenslotte ging de deur wagenwijd open naar al mijn emoties en bleef ik achter met een gevoel van diepe zuivering dat alleen vergeleken kan worden met het gevoel dat overblijft wanneer je iemand je allerdiepste geheimen hebt verteld.

Om over Shad Diamond's muziek te spreken slechts in termen van muzikaliteit, zou heel erg beperkend zijn voor dat wat hij creërt. Deze muziek behoort tot een van de meest overtuigende soorten muziek vandaag de dag.

--reviewed by Anthony Scafide, composer/musician NYC